Opendeurweekend: zaterdag 14 en zondag 15 oktober Inschrijven

x
Logo Urbicoon Vraag vrijblijvend informatie aan

0% rente op woonlening voor vele Belgen

De laatste maanden daalden de rentevoeten op woonleningen enorm. Vandaag zien we dat duizenden Belgen 0% rente betalen op hun woonlening. Het is zelfs zo dat heel wat kopers zelfs een deel van hun kapitaal niet hoeven af te lossen. Deze kopers kozen in het verleden voor een variabele woonlening met erg veel voordelen op de dag van vandaag.

Wie zijn woning met een variabele woonlening moet afbetalen, heeft door de lage rentevoeten ook veel lagere maandaflossingen. Op zulke variabele leningen stijgt de rente, maar daalt ook tegelijkertijd met de rente die de Belgische staat op haar woonleningen betaalt. Deze rentevoeten zijn al een tijd lang negatief en dalen nog steeds dagelijks. Het referendum over de Brexit veroorzaakte een diepere daling. Het is dus nu dé moment om uw woonlening te laten herzien.

 

rente woonlening

 

Steeds meer woonleningen

Bij enkele banken, zoals bij KBC en BNP Paribas Fortis, betalen er zelfs duizenden klanten geen intrest meer. Het gaat dan voornamelijk om woonleningen die een twintigtal jaren geleden werden afgesloten. Daarnaast worden er steeds meer leningen afgesloten door de dalende rentevoeten. Heel wat kopers hebben dan recht op een nulrente, soms is er zelfs sprake van een negatieve rente. Dit betekent dat de aflossing lager wordt doordat u een deel van het kapitaal niet hoeft terug te betalen.

Het bulletkrediet is een aflossingsvrij krediet waarbij u het volledige kapitaalbedrag pas op het einde van de looptijd terug dient te betalen.

 

Maatregelen

Nieuwe woonleningen zullen niet zo snel meer zo’n lage rente bereiken. De banken hebben sinds 2012 duidelijke beperkingen op leningen met variabele rente gelegd. Tot 2012 hadden banken enkele woonleningen die onbegrensd konden dalen.

Bron: Gazet van Antwerpen

BENIEUWD NAAR MEER NIEUWS?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Wilt u via e-mail op de hoogte blijven van al het laatste nieuws rond vastgoed en onze activiteiten? Schrijf u dan nu in op onze nieuwsbrief!

Financiële tip

Geld opnemen dat u nog niet gespaard heeft? Is dat mogelijk? Bijna…

Lees meer
Investeren in vastgoed in Brussel
Park Avenue, de meerwaarde van Brussel

In het Europees hart van Brussel wordt op dit ogenblik stevig gewerkt aan ons nieuwbouwproject ‘Park Avenue’. Het project is erg geliefd bij investeerders.

Lees meer
Een succesvolle vastgoedbelegging in 5 stappen
Een succesvolle vastgoedbelegging in 5 stappen

Bent u op zoek naar een goed renderende vastgoedinvestering, maar weet u niet hoe u hieraan moet beginnen? We zetten de vijf stappen op een rijtje.

Lees meer
Hulp nodig?

Laat ons u bellen

Laat Urbicoon contact met u opnemen. Via het onderstaand formulier kunt u een terugbelafspraak maken. Wij bellen u binnen de 48 uur terug.

Wanneer past het best voor u?