3 voordelige manieren om op latere leeftijd vastgoed te kopen

De aankoop van een appartement biedt steeds voordelen, ook wanneer u op late leeftijd de stap zet. Oudere mensen hebben tijdens hun leven waarschijnlijk al wat geld bij elkaar kunnen sparen. Toch kiezen heel wat mensen ervoor om te huren zodat hun erfgenamen later geen last ondervinden met de doorverkoop en de successierechten. We zetten de 3 opties voor u op een rijtje.

1. De aankoop van een appartement

Oudere mensen zijn sneller geneigd om te verhuizen naar een appartement dan naar een huis. Een appartement vraagt minder onderhoud en energiekosten. De keuze om te huren wordt sneller gemaakt want oudere mensen denken dat hun erfgenamen een te grote last zullen hebben bij de erfenis. Echter kunnen oudere mensen vastgoed kopen zonder dat de erfgenamen later met grote kosten achterblijven.

 

2. Voorbehoud van vruchtgebruik

Wanneer u vastgoed koopt, kunt u met uw kinderen afspraken maken rond de aankoop. U kunt uw kinderen de rechten tot eigenaar geven terwijl u het vruchtgebruik behoudt. Op deze manier zullen uw kinderen later minder successierechten moeten betalen. Bovendien kunt u de woning doorverhuren wanneer u naar een rusthuis zou verhuizen. In deze situatie kunt u steeds beroep doen op de huurinkomsten.

Lees hier meer over het schenken van vastgoed: vruchtgebruik of blote eigendom

 

3. Onder één dak: kangoeroewoningen

Een kangoeroewoning of een zorgwoning is een huis dat uit twee verschillende eenheden bestaat. De bewoners zijn meestal een jong en een ouder koppel. Het grote voordeel van een kangoeroewoning is dat de kost en inwoon gedeeld worden. Als ouder koppel heeft u steeds de zekerheid dat er jonge mensen in de buurt zijn om u te helpen wanneer het nodig is. Ook kiezen voor een investering in serviceflats is kiezen voor zekerheid. Serviceflats die rechtstreeks verbonden zijn met een rusthuis garanderen u een continue bezettingsgraad en geven de bewoners een veilig gevoel. Lees hier ook de andere voordelen.

Recente blogberichten

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Wilt u via e-mail op de hoogte blijven van al het laatste nieuws rond vastgoed en onze activiteiten?
Schrijf u dan nu in op onze nieuwsbrief!