Opendeurweekend: zaterdag 14 en zondag 15 oktober Inschrijven

x
Logo Urbicoon Vraag vrijblijvend informatie aan

Beleggen in vastgoed: hoe laat ik mijn vastgoed renderen?

Beleggen in vastgoed is kiezen voor zekerheid op lange termijn en extra rendement. Wanneer u als eigenaar zelf geen gebruik maakt van uw beleggingsappartement, dan kunt u de woonst verhuren en zo genieten van extra inkomsten. Hoe begint u hieraan? We maakten een lijstje met enkele belangrijke aandachtspunten.

Beleggen in vastgoed: 3 redenen om uw vastgoed te verhuren

Wanneer u wilt beleggen in vastgoed, dan wilt u er zeker van zijn dat uw vastgoed bewoond wordt. Het verhuren van uw eigendom is kiezen voor zekerheid. Eerst en vooral zijn er 3 redenen verbonden aan het verhuren van uw beleggingsvastgoed:

1. De huurinkomsten zijn een mooi extraatje voor uw pensioen.

2. Dankzij een fiscale lening kan u tot 1% van uw aankoopbedrag terugkrijgen van uw belastingen.

3. Vastgoed genereert een stabiel inkomen en een mooie toekomstige meerwaarde.

beleggen in vastgoed

Enkele tips bij het beleggen in vastgoed

Bij het laten renderen van uw beleggingsvastgoed komt er veel kijken. We geven u een aantal tips bij deze stap:

• De aankoop van de woonst is de eerste stap naar rendement. Hoe financieel interessanter de woning is, des te beter uw rendement. De Belgische vastgoedmarkt heeft de crisis prima doorstaan, ook in deze tijden is opbrengsteigendom lonend.

• Ga op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf dat uw beleggingsvastgoed zorgeloos verhuurt. Dankzij een eigen verhuurdienst kunt u van een zorgeloos rendement genieten.

Beleggen in vastgoed doet u het best op privé-vlak. Wanneer u vastgoed privé aankoopt (gescheiden van uw zaak), dan wordt u niet belast op uw huurinkomsten. Net hetzelfde zoals bij de verkoop van het appartement waarop u niet belast wordt.

• Zorg voor kwalitatieve foto’s van het appartement, want een beeld zegt nog steeds meer dan duizend woorden. Dankzij deze beelden kunnen potentiële huurders zich meteen een realistisch beeld vormen. Nog een extra tip: beelden bij mooi weer scoren zelfs beter!

• Vooraf kunt u extra uitgaven afwegen. Bent u van plan beroep te doen op een conciërge of een poetsvrouw? Bekijk hoeveel tijd u hieraan zelf wilt spenderen. Sommige promotoren bieden een totaalpakket aan waarin ze de volledige verhuur op zich nemen.

• Houd de belastingen in het oog. Investeren in vastgoed kent een aantal financiële voordelen. Laat u hierover tijdig informeren door onze experts.

BENIEUWD NAAR MEER NIEUWS?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Wilt u via e-mail op de hoogte blijven van al het laatste nieuws rond vastgoed en onze activiteiten? Schrijf u dan nu in op onze nieuwsbrief!

Roosevelt Square Urbicoon
Studenten nemen intrek in Roosevelt Square Antwerpen

Het nieuwe academiejaar is van start gegaan! Bijna 40 studenten hebben hun intrek genomen in hun gloednieuwe studentenflat.

Lees meer
Teruggave registratierechten
Zo dient u een teruggave van uw betaalde registratierechten in

Wie een woning koopt en die binnen de twee jaar terug verkoopt, heeft recht op een teruggave van registratierechten.

Lees meer
Investeren in vastgoed in Brussel
Park Avenue, de meerwaarde van Brussel

In het Europees hart van Brussel wordt op dit ogenblik stevig gewerkt aan ons nieuwbouwproject ‘Park Avenue’. Het project is erg geliefd bij investeerders.

Lees meer
Hulp nodig?

Laat ons u bellen

Laat Urbicoon contact met u opnemen. Via het onderstaand formulier kunt u een terugbelafspraak maken. Wij bellen u binnen de 48 uur terug.

Wanneer past het best voor u?