Roosevelt Square Antwerpen: studentenflats en appartementen

Antwerpen groeide de jongste jaren uit tot de 3de grootste studentenstad van Vlaanderen: ondertussen telt de stad maar liefst 45.000 studenten, die vaak op kot zitten. Antwerpen wordt steeds populairder, dankzij de ruime onderwijsmogelijkheden. Maar in deze levendige stad kan u ook naar hartenlust sporten, u onderdompelen in het uitgaansleven of proeven van cultuur.

Het project Roosevelt Square, dat 37 studentenflats in hartje Antwerpen omvat, biedt enthousiaste studenten een gedroomd onderkomen op de Rooseveltplaats. De naam Roosevelt Square verwijst naar de mythische Franklin Rooseveltplaats. Na de bevrijding tijdens de Tweede Wereldoorlog besloot Antwerpen het plein – dat tussen de Antwerpse Leien en het Koningin Astridplein ligt – tot Franklin Rooseveltplaats te dopen, als dank voor de hulp van de Amerikaanse troepen.

Als student op kot op één van de bekendste plekken van Antwerpen, vlakbij het centrum? Kies dan voor de studentenflats op Roosevelt Square.

Kot kopen of huren?

Almaar meer ouders investeren in studentenflats. Dat is heel logisch: tijdens de studies van hun kind hoeven ze geen huur te betalen, na de studies strijken ze de huurinkomsten van andere kotbewoners op of verkopen ze de studentenflats met meerwaarde.

12 appartementen

Naast de studentenflats, liggen er op Roosevelt Square ook 12 appartementen. Deze appartementen liggen vlakbij het centrum van Antwerpen, de stad die bekend staat om zijn bruisende horecazaken, trendy winkels en (historische) bezienswaardigheden.

Investeren in studentenflats: win-winsituatie

Studentenflats worden steeds vaker gezien als een goed renderende investering. Tijdens de studies van uw zoon of dochter kan u als ouder deze investeringsstap zetten door maandelijks slechts €150 te betalen. Denk bijvoorbeeld maar aan de huurkosten die u kan uitsparen tijdens hun studies.

Dergelijke investeringen houden weinig risico’s in. Sinds 2009 is het aantal studenten in België namelijk met 50% gegroeid, en dit aantal ligt nog steeds in stijgende lijn. Voor Belgische studenten is de keuze om op kot te gaan bovendien snel gemaakt. De vraag naar studentenkamers zal de komende jaren dus ongetwijfeld blijven bestaan.

Na de studies van uw kinderen zijn er twee mogelijkheden: u kan de studentenflat met winst verkopen, of u kan nieuwe studenten de kans geven een leuke studentenkamer te huren. Op deze manier biedt deze huuroptie u een extra inkomen tijdens uw dagelijkse leven en/of pensioen.

Beveel een vriend aan

Recente projecten

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Wilt u via e-mail op de hoogte blijven van al het laatste nieuws rond vastgoed en onze activiteiten?
Schrijf u dan nu in op onze nieuwsbrief!