Blogberichten

slim beleggen

Voorkom 20% verlies op uw spaargeld

Dat uw spaarboekje niets meer opbrengt, dat hoeven we u ondertussen niet meer wijs te maken. Met de historisch lage rentes en de hoge inflatie maakt u ondertussen zelfs verlies op uw zuurverdiende spaarcentjes. Hoe is dit zo ver gekomen en wat kunt u hiertegen doen? Dat ontdekt u in deze blogpost. 

Categorie: Besparen Lees meer
belang van locatie in vastgoed

Vastgoedtips voor een investering met rendement

Bij de aankoop van uw eerste investeringvastgoed, is het belangrijk om verschillende zaken in uw achterhoofd te houden. In deze blogpost leggen we uit hoe u een verstandige investering maakt met de grootste kans op hoog rendement.

Categorie: Rendement Lees meer
vastgoed consultancy

11 feiten over vastgoed om even bij stil te staan

Twijfelt u over een investering in vastgoed? Met deze 11 feiten zetten we alle voordelen van een vastgoedinvestering voor u op een rijtje.

Categorie: Rendement Lees meer
Urbicoon Corona op Vastgoedmarkt

Investeren in vastgoed ten tijde van corona: een goed idee?

Welke invloed heeft corona op de vastgoedmarkt? Lees hier waarom vastgoed nog steeds een van de meest waardevaste investeringen is, ook in deze tijden.

Categorie: Toekomst Lees meer
IPT verzekering investering vastgoed

Hoe u uw IPT-verzekering kan gebruiken om te investeren in vastgoed

De traditionele hypothecaire lening blijft de meest bekende optie om te investeren in vastgoed met een financiering. Urbicoon biedt een alternatief met de IPT-verzekering zodat zelfstandigen met een vennootschap hun investering kunnen realiseren.

Categorie: Rendement Lees meer
investeren in vastgoed

Dreigt er een overaanbod aan nieuwbouwappartementen in 2020?

Experts waarschuwen voor een mogelijk overaanbod op de woningbouwmarkt in lokale steden. In hoeverre kan dit uw vastgoedinvestering beïnvloeden? Moet u zich zorgen maken en hoe zit de vork daadwerkelijk in de steel?

Categorie: Toekomst Lees meer
beleggen in vastgoed

Beleggen in vastgoed? Dit is hét moment!

De economie staat onder druk en de kans is groot dat u dit merkt in uw portefeuille. Beleggingen en spaarrekeningen bieden aanzienlijk minder rendement dan vroeger. Ontdek hier waarom u nu moet investeren in vastgoed!

Categorie: Toekomst Lees meer
investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed: verkoop vastgoed piekt in België

De verkoop van woningen in ons land zit in stijgende lijn. Vooral de Vlamingen zijn erg actief in de aankoop van vastgoed. Deze piek heeft als oorzaak de lage rente.

Categorie: Trends Lees meer

Inflatie van 1,44% in combinatie met een rente van 1,45%: interessant?

In juli was België de Europese koploper op het vlak van inflatie. Nergens in Europa stegen de prijzen zo snel als bij ons. De inflatie steeg met 2%!

Categorie: Trends Lees meer
Vastgoed blijft waardevaste investering, Urbicoon.

Vastgoed blijft waardevaste investering

Ook het afgelopen trimester stegen de vastgoedprijzen in België, wat nog maar eens bevestigt dat vastgoed een verstandige investering is, met zeker rendement. Wilt u investeren? Lees onze tips! De laatste 5 jaar zijn de prijzen van appartementen gestegen met 10,1%.

Categorie: Algemeen Lees meer

Lening voor tweede eigen woning levert jaarlijks € 705 belastingvoordeel op

Wilt u een tweede woning kopen als opbrengsteigendom of als buitenverblijf? Dan heeft u nog steeds recht op een federaal fiscaal voordeel dat hoger ligt dan het Vlaamse voordeel voor een eerste woning.

Categorie: Belastingen Lees meer
Foto: Photo News

Hoeveel levert een investeringspand op?

Door de historisch lage rentes gaan steeds meer mensen een lening aan voor een pand dat ze verhuren. Zo’n lening is fiscaal interessant, maar wat levert het nu op?

Categorie: Algemeen Lees meer

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Wilt u via e-mail op de hoogte blijven van al het laatste nieuws rond vastgoed en onze activiteiten?
Schrijf u dan nu in op onze nieuwsbrief!