Opendeurweekend: zaterdag 14 en zondag 15 oktober Inschrijven

x
Logo Urbicoon Vraag vrijblijvend informatie aan

Blog

Lening voor tweede eigen woning levert jaarlijks € 678 belastingvoordeel op

Wilt u een tweede woning kopen als opbrengsteigendom of als buitenverblijf? Dan heeft u recht op een federaal fiscaal voordeel dat hoger ligt dan het Vlaamse voordeel voor een eerste woning.

lire la suite
zonnepanelen woluwe promenade

Bespaar meer energie in Woluwe Promenade dankzij individuele zonnepanelen

Toekomstige bewoners van deze luxueuze appartementen gaan een energiezuinig verblijf tegemoet dankzij de individuele zonnepanelen. Deze lagere maandelijkse lasten zijn een extra troef bij verhuur!

lire la suite
vastgoed kopen

3 voordelige manieren om op latere leeftijd vastgoed te kopen

De aankoop van een appartement biedt steeds voordelen, ook wanneer u op late leeftijd de stap zet. Oudere mensen hebben tijdens hun leven waarschijnlijk al wat geld bij elkaar kunnen sparen

lire la suite
huuropbrengsten

De stijgende huuropbrengsten zorgen voor meer cohousing

De inflatie in ons land is eind vorig jaar opnieuw gestegen, net boven de 2%. Deze stijging is het gevolg van de hogere energiefacturen. Hierdoor zijn de huuropbrengsten met 1,78% gestegen.

lire la suite
verstedelijking

Fileproblemen leiden tot steeds meer verstedelijking

Wereldwijd woont meer dan de helft van de bevolking in de stad. De grootste oorzaak van deze verstedelijking zijn de fileproblemen in ons land. Meer en meer mensen verlaten het platteland en gaan op zoek naar een appartement in de stad.

lire la suite
schenking kleinkinderen

Generationskipping: grootouders schenken hun vermogen aan kleinkinderen

Een nieuwe trend is in aantocht: tegenwoordig schenken steeds meer grootouders een deel van hun vermogen rechtstreeks aan hun kleinkinderen. Deze schenking kan ook een belastingbesparing opleveren.

lire la suite
Woluwe Promenade

Woluwe Promenade: wonen in de groene oase van Sint-Stevens-Woluwe vlakbij de NAVO en bedrijvenparken

In het hart van Sint-Stevens-Woluwe bouwen we binnenkort het nieuwbouwproject ‘Woluwe Promenade’: 63 luxueuze beleggingsappartementen en 24 assistentiewoningen.

lire la suite
Schenking: vruchtgebruik of blote eigendom?

Schenking: vruchtgebruik of blote eigendom?

Wanneer u een schenking doet met een voorbehoud van vruchtgebruik, dan behoudt u als schenker het vruchtgebruik. De ontvanger zal op zijn beurt enkel de blote eigendom krijgen.

lire la suite
verhuurgarantie

Vastgoed met verhuurgarantie: te mooi om waar te zijn?

Heel wat vastgoed wordt aangeboden met een verhuurgarantie. Deze verhuurgaranties staan garant voor een zorgeloze investering met een continue huuropbrengst.

lire la suite
tweede woning verhuren

Tweede woning verhuren? Hoeveel belasting betaalt u op de huurinkomsten?

De meest voorkomende vraag bij de verhuur van een tweede woning is echter: ‘Wordt u belast op de huurinkomsten als u een woning wilt verhuren?’.

lire la suite
aftrekbare kosten zelfstandige

Wat zijn de aftrekbare kosten als zelfstandige?

Bij een eigen zaak horen heel wat uitgaven en investeringen. Gelukkig zijn er een aantal beroepskosten die u van de belastingen kunt aftrekken. Welke kosten kunt u aftrekken?

lire la suite
fiscaal voordeel tweede woning

Wat is uw fiscaal voordeel bij de aankoop van een tweede woning?

Deze fiscale voordelen zijn voor een tweede woning verschillend tegenover een eerste woning. Wat is uw fiscaal voordeel bij de aankoop van een tweede woning?

lire la suite
Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Wilt u via e-mail op de hoogte blijven van al het laatste nieuws rond vastgoed en onze activiteiten? Schrijf u dan nu in op onze nieuwsbrief!

Hulp nodig?

Laat ons u bellen

Laat Urbicoon contact met u opnemen. Via het onderstaand formulier kunt u een terugbelafspraak maken. Wij bellen u binnen de 48 uur terug.

Wanneer past het best voor u?