In 2018 was België de Europese koploper op het vlak van inflatie. De gemiddelde inflatie in België bedroeg 1,44% terwijl het Europese gemiddelde rond 1,2% schommelt.
De rentevoeten staan vandaag op gemiddeld 1,44%, dit betekent dat u geld kunt ontlenen aan 1,44%. Dankzij de huidige inflatie van 1,44% en deze lage rentevoet krijgt u als belegger extra rendement.
Wist u dat u als belegger jaarlijks 1,1% verlies lijdt wanneer u uw geld op de spaarrekening laat staan? Inflatie zorgt voor een bijkomende meerwaarde op lange termijn.
De combinatie van een hoge inflatie met een lage rente is niet de meest eenvoudige situatie voor wie geld op zijn rekening wilt plaatsen. Het spaarboekje is op dit moment financieel niet interessant. Doordat het geld op het spaarboekje minder opbrengt dan de inflatie, verliest men zijn spaargeld.
Echter is er één groot voordeel: momenteel is het erg interessant om een lening vroegtijdig terug te betalen of een hypothecaire lening te herfinancieren. Mocht de rente terug stijgen, dan wordt er meer geld op de spaarrekening geplaatst waardoor er minder uitgegeven wordt. De huidige combinatie van een lage rente met een hogere inflatie betekent dat het goedkoper wordt om geld te lenen waardoor er meer geld besteed zal worden. Hét moment om een lening voor investeringsvastgoed aan te gaan!
Bron: Het Laatste Nieuws
Het vergunningsbeleid heeft door de coronacrisis nog meer vertraging opgelopen. Toch kunt u nog steeds zorgeloos investeren in vastgoed. Lees hier waarom.
Dat uw spaarboekje niets meer opbrengt, dat hoeven we u ondertussen niet meer wijs te maken. Met de historisch lage rentes en de hoge inflatie maakt u ondertussen zelfs verlies op uw zuurverdiende spaarcentjes. Hoe is dit zo ver gekomen en wat kunt u hiertegen doen? Dat ontdekt u in deze blogpost.
Bij de aankoop van uw eerste investeringvastgoed, is het belangrijk om verschillende zaken in uw achterhoofd te houden. In deze blogpost leggen we uit hoe u een verstandige investering maakt met de grootste kans op hoog rendement.