Fileproblemen leiden tot steeds meer verstedelijking

Wereldwijd woont meer dan de helft van de bevolking in de stad. De grootste oorzaak van deze verstedelijking zijn de fileproblemen in ons land. Meer en meer mensen verlaten het platteland en gaan op zoek naar een appartement in de stad.

Verstedelijking in België

Het is geweten dat je nergens ter wereld meer in de file staat dan in België. Het nieuwe vastgoed fenomeen is dus ook dat kleinere gezinnen de verkavelingen op het platteland verlaten omwille van de fileproblemen. Zij verkiezen een verhuis naar de stad. In de toekomst zal deze verstedelijking naar de stad alleen maar groter worden.

Voordelen: wonen in de stad

Naast het feit dat wonen in de stad erg praktisch is, zijn er nog andere voordelen:

  • Heel wat voorzieningen zijn op wandelafstand of bereikbaar met het openbaar vervoer.
  • In de stad heb je een groot aanbod aan winkels, kantoren, voorzieningen, etc.
  • Het is goedkoper, want u heeft als gezin maar één wagen nodig.
  • De universiteiten en hogescholen voor uw kinderen zijn heel centraal gelegen.
  • Steden hebben een ruimer aanbod van uitdagende en beter betaalde jobs.

 

De toekomst

In de toekomst zullen de gekende Vlaamse verkavelingen onder druk komen te staan. Meer en meer mensen ontwikkelen daarom een langetermijnvisie. Over 10 jaar zal een appartement in de stad de juiste keuze zijn. Op het vlak van locaties is Brussel een van de meest praktisch gelegen stad.

 

Wonen in Brussel

In Brussel zijn de vastgoedprijzen voor appartementen en huizen betaalbaarder. Zo kunt u bijvoorbeeld in Sint-Stevens-Woluwe, de laatst betaalbare groene parel van Brussel, al een appartement kopen vanaf € 199.000. Naast het kopen van vastgoed, heeft Brussel ook een groot huurpubliek. Maar liefst 55% van Brussel huurt een woning of appartement.

Niet alleen is Brussel gekend voor zijn betaalbare vastgoedprijzen en huurprijzen, ook is Brussel het centrum voor internationale bedrijven en multinationals. Hoogopgeleide profielen zoeken werkgelegenheid in Brussel en zijn daarnaast ook een kapitaalkrachtig huurpubliek.

 

 

Op zoek naar een appartement in Brussel? Ontdek hier ons aanbod.

Recente blogberichten

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Wilt u via e-mail op de hoogte blijven van al het laatste nieuws rond vastgoed en onze activiteiten?
Schrijf u dan nu in op onze nieuwsbrief!