Een hoog huurrendement met vastgoed voor expats in Brussel

Brussel is een erg interessante stad voor vastgoedbeleggers, dankzij de combinatie van enkele unieke troeven met een imago dat een oppoetsbeurt kan gebruiken. Vooral de binnenstad is interessant voor investeerders die willen investeren in vastgoed voor expats.

Waarom investeren in Brussel?

Brussel kent de sterkste bevolkingsgroei van België. De volgende 15 jaar komen er naar schatting 350 000 nieuwe inwoners bij. Met het toenemende fileprobleem en de stijgende werkgelegenheid in onze hoofdstad zal Brussel veel nieuwe hoogopgeleide inwoners aantrekken.

Vastgoed voor expats

Brussel is in de eerste plaats natuurlijk dé stad waar 3500 internationale bedrijven kantoor houden. Daardoor is ook het aanbod aan internationale scholen erg uitgebreid, wat het extra aantrekkelijk maakt voor expats.

Appartementen op maat van expats in Brussel hebben een hoog huurrendement. De huurder ligt immers minder wakker van de prijs, die in de meeste gevallen door de werkgever betaald wordt. Vooral de kwaliteit van het vastgoed is belangrijk, net als de ligging. Expats met grote budgetten willen wonen op exclusieve locaties, zoals het centrum van Brussel of aan de rand vlak bij hun werk.

Prijsstijgingen in de Brusselse binnenstad

Het rijke culturele aanbod van de hoofdstad is dan weer aanlokkelijk voor de oudere kapitaalkrachtige villabewoners in de groene rand van Brussel. Wanneer beide doelgroepen elkaar gaan beconcurreren op de vastgoedmarkt, zullen de prijzen in de binnenstad wellicht sterk stijgen. Tot het centrum bijna onbetaalbaar wordt, zoals in de grotere wereldsteden.

 

Bron: Trends

Recente blogberichten

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Wilt u via e-mail op de hoogte blijven van al het laatste nieuws rond vastgoed en onze activiteiten?
Schrijf u dan nu in op onze nieuwsbrief!