Investeren in vastgoed? Opgelet met huurgaranties

Er liggen heel wat opportuniteiten op de vastgoedmarkt, maar niet elke mogelijkheid is het investeren waard. Op dit moment zijn er veel projecten met appartementen op maat van de belegger, die met een huurgarantie voor extra aantrekkingskracht moeten zorgen. Maar dat is niet altijd goed nieuws voor wie wil investeren in vastgoed.

Een huurgarantie moet het aanbod aantrekkelijker maken voor investeerders, maar het is ook vaak een teken aan de wand. Degelijk vastgoed op een goede locatie verhuurt immers zichzelf. Als de ligging niet goed is, dan zal zelfs twee jaar huurgarantie maar een tijdelijke oplossing bieden.

 

Geen overbrugging voor opwaardering buurt

Een vaak gehoord tegenargument is dat een huurgarantie kan helpen om de periode te overbruggen die een buurt nodig heeft om op te waarderen, zodat u als belegger zorgeloos kan investeren in een nieuwbouwproject ondanks een suboptimale ligging.

Maar een buurt ontwikkelt zich natuurlijk niet op een à twee jaar. Als de huurgarantie verloopt en de buurt nog niet voldoende opgewaardeerd is, zullen uw inkomsten onvermijdelijk terugvallen en verliest uw investering aan waarde.

 

Tips om te kopen met huurgarantie

Wilt u toch investeren in vastgoed met een huurgarantie, let dan op deze zaken:

  • De huurgarantie wordt vaak doorgerekend in de prijs, zodat u als koper er zelf voor opdraait. Vergelijk daarom de prijs met die van andere nieuwbouwprojecten in de omgeving.
  • Kijk na wie er borg staat voor de huurgarantie. Is het een jonge vennootschap met een minimum aan eigen kapitaal, dan verdwijnt ook uw huurgarantie mocht de vennootschap failliet gaan. Vraag dus zeker de statuten op voor u geld op tafel legt.

 

Tot slot nog enkele tips: investeer niet als er veel leegstand is in de buurt, of als de huurprijzen in de omgeving veel lager liggen dan de opbrengst die u beloofd wordt in de huurgarantie. Laat u professioneel bijstaan als u wilt investeren in vastgoed met een huurgarantie. Een notaris volstaat vaak niet om een transactie naar waarde te schatten.

Recente blogberichten

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Wilt u via e-mail op de hoogte blijven van al het laatste nieuws rond vastgoed en onze activiteiten?
Schrijf u dan nu in op onze nieuwsbrief!