De toekomst van vastgoed? Brussel en Antwerpen
1. DE STAD ALS AANTREKKINGSPOOL VOOR JONGEREN
Jongeren zien de stad als een sociaal ontmoetingscentrum met oneindig veel mogelijkheden. De vele cafés en brasserieën zijn de ideale plek om gezellig te keuvelen. Ook theater-, film- en concertzalen liggen op wandelafstand.
2. STUDEREN IN DE STAD
Hogeschool- en universiteitsstudenten huren hun studentenflat liefst op een steenworp van de campus … en het bruisende stadscentrum. Na het afstuderen vinden ze snel een leuke job in de stad die voor hen zo vertrouwd aanvoelt.
3. VAN DE STAD NAAR HET PLATTELAND, EN TERUG
Ook oudere mensen vinden hun gading in de stad. Een huis op het platteland wordt te moeilijk om te onderhouden. Daarom verblijven ze liever op een knus en praktisch appartement met alle nodige voorzieningen. Met alle winkels in de buurt hoeven ze niet ver te wandelen om boodschappen te doen.
4. EEN AUTO MINDER
Op lange termijn valt wonen in de stad goedkoper uit dan wonen op ‘de buiten’. Denk maar aan jonge ouders, die dagelijks van de kinderopvang en de school naar de muziekschool en het sportcentrum moeten hollen. Aangezien alles in de stad op wandel- en fietsafstand ligt en er een ruim aanbod op vlak van openbaar vervoer is, hebben gezinnen een auto minder nodig (of zelfs twee). Gezien de stijgende dieselprijzen en de nakende invoering van rekeningrijden, creëert dat heel wat financiële ademruimte.
5. MINDER ONDERHOUD
Een modern appartement is functioneel ingericht. Wie voor een appartement kiest, bespaart zo flink op de onderhoudskosten van zijn woning.
Dankzij de stijgende populariteit van onze steden is de verhuur van je investeringsappartement gegarandeerd. De toekomst van Brussel en Antwerpen oogt rooskleurig. Logisch gevolg: wie vandaag investeert in vastgoed in Brussel en Antwerpen, kan rekenen op een uitstekend rendement.
Herman Vluymans is de zaakvoerder van Urbicoon en heeft meer dan twintig jaar ervaring in vastgoed. Via deze blog deelt hij zijn passie voor projectontwikkeling en ondernemerschap.