Skip to content

Hoe past een bulletkrediet in uw investeringsstrategie

Met de hogere rentevoeten én hoog blijvende inflatie is het vandaag cruciaal om alle financieringsopties grondig te verkennen vooraleer u investeert. Bij Urbicoon bieden we doordachte strategieën die passen bij uw financiële situatie en groeiambities. In deze blogpost duiken we dieper in op klassieke en meer geavanceerde financieringsmethoden zoals traditionele hypotheken, bulletkredieten, het strategisch inzetten van bedrijfsstructuren en pensioenregelingen, en hoe de juiste financiering u kan helpen meerdere investeringsdoelen te realiseren.

Terug naar het overzicht

Geoptimaliseerd hypothecair lenen

Een traditionele hypotheek is een van de meest voorkomende manieren om vastgoed te financieren. U leent geld van een bank of financiële instelling en betaalt dit terug over een vooraf bepaalde periode, met een vaste of variabele rente. Dit type krediet is ideaal voor investeerders die op zoek zijn naar stabiliteit en voorspelbaarheid in hun afbetalingen. Zeker sinds de rentes gestegen zijn, is het voor vastgoedinvesteringen echter interessant te zoeken naar een positief evenwicht tussen de maandelijkse huuropbrengsten en de maandelijkse terugbetalingen, zodat u niet maandelijks op moet leggen. Door de eigen inbreng te verhogen en/of de looptijd te maximaliseren, kan u deze beter in evenwicht brengen.

Bulletkrediet: strategische cashflowbeheersing

Het bulletkrediet blijft een favoriet voor investeerders die meer liquide middelen willen behouden tijdens de looptijd van hun investering. Bij een bulletkrediet betaalt u gedurende de looptijd van de lening enkel interesten. Op het einde van de looptijd wordt het kapitaal in één keer afgelost, in de praktijk meestal met de verkoop van het vastgoed na bv. 20 jaar. De rente ligt hier hoger dan bij gewone hypotheken, maar de nettomaandlasten liggen lager doordat er geen kapitaal moet worden afgelost. Op deze manier is het eenvoudiger om tot een positieve cashflow te komen van huuropbrengsten versus maandlasten. In de totaalberekening worden de hogere interestlasten gecompenseerd door de meerwaarde bij verkoop na de looptijd. Verder kan ook hier een hogere eigen inbreng de rentelasten verder verlagen.

Bedrijfsstructuren en VAPZ: fiscale efficiëntie

Het financieren van vastgoed via een (bestaande) vennootschap kan aanzienlijke fiscale voordelen bieden. Denk hierbij aan het aftrekken van de rente- en onderhoudskosten en het fiscaal afschrijven van het vastgoed, wat een aanzienlijke vermindering van uw jaarlijkse belastbare basis oplevert. Bepaalde banken en verzekeringsmaatschappijen bieden bovendien leningen op uw VAPZ of IPT: deze contracten kunnen als waarborg gebruikt worden om privé vastgoed aan te kunnen kopen met minder eigen middelen. Zo kan u het eigen vermogen van de vennootschap maximaal blijven inzetten voor uw zaak – terwijl u toch kan investeren in vastgoed.

Met Urbicoon advies: financiering die meegroeit met uw portfolio

Effectieve financiering gaat verder dan het verkrijgen van kapitaal; het optimaliseert uw rendement, biedt ruimte voor verdere groei en verlaagt de druk op uw liquiditeit. Bij Urbicoon denken we hier actief over mee en bepalen we samen met u de beste financieringsstrategie, afgestemd op uw specifieke behoeften en doelen. Door een combinatie van een traditioneel en bulletkrediet – al dan niet met een basis van middelen van uw vennootschap, VAPZ of IPT – kunnen we zelfs zoeken naar een cash-positief evenwicht tussen uw afbetaling en uw huurinkomsten. Door die cashflow maandelijks te herinvesteren op de beurs in de S&P of indexfondsen, maximaliseert u op alle fronten uw rendement.

Versterk uw portfolio met Urbicoon

Een traditionele hypotheek, een bulletkrediet, of een combinatie? En wat met uw vennootschap en uw fiscaliteit? Vandaag moet uw financieringsmix precies goed zitten om uw rendement te beveiligen.  

Neem contact met ons op om te ontdekken hoe wij uw volgende vastgoedproject met de juiste financieringsstructuur kunnen ondersteunen.