Spaargeld 2019: investeren in vastgoed? 3% rendement!

In 2016 zou een vastgoedinvestering 3% rendement opbrengen, dat is 30 keer meer dan de minimale spaarrente. Hierdoor wordt de stap naar een investering vaker gezet. In 2019 zal de belasting op spaargeld drastisch veranderen. De belasting gaat omlaag! Vanaf 2019 wordt er gerekend met een fictief rendement van 2,9%. Op elke € 1.000 krijgt u dan € 29 rente, hiervan gaat er 30% (ofwel € 8,70) naar de belasting. De vermogensrendementsheffing wordt dus 0,87%.

Spaargeld 2019: investeren in vastgoed?

Het rendement van een vastgoedinvestering bestaat uit de huur en de meerwaarde bij een doorverkoop. Een gemiddeld huurrendement bedraagt 3 à 4%, zonder belastingen, onderhoudskosten en de kostprijs van een lening. Een risico in deze vastgoedwereld is het niet vinden van huurders of het zakken naar een lagere huurprijs. Onze eigen verhuurservice staat garant voor een zorgeloze investering. Met uw spaargeld in 2019 investeren in vastgoed is een winstgevende stap.

 

Fiscale voordelen

Bij een vastgoedinvestering dient u ook rekening te houden met bijkomende kosten zoals de btw, de notariskosten en eventuele kosten voor de hypothecaire inschrijving. De registratierechten zijn afhankelijk van het gewest waarin de woning zich bevindt. Een gunstig fiscaal voordeel is de woonbonus waardoor u de kosten van uw lening fiscaal kunt aftrekken. Op deze manier stimuleert de overheid de vraag naar vastgoed.

Investeren in vastgoed brengt 30 keer meer op dan spaargeld, spaargeld 2017

 

Interessante meerwaarde

Eén van de belangrijkste argumenten om te investeren in vastgoed is de meerwaarde bij verkoop. In de meeste gevallen mag u rekenen op een jaarlijkse meerwaarde van 2 à 3%. Let op, in sommige gevallen betaalt u een belasting op de meerwaarde bij verkoop. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer u uw woning, waarin u niet minstens één jaar zelf gedomicilieerd was, binnen de vijf jaar na aankoop verkoopt. In dit geval moet u als verkoper belastingen betalen op de meerwaarde.

 

Investeren in vastgoed is beleggen in de toekomst

Vastgoed is nog steeds de beste investering voor beleggers met voldoende vermogen die niet meer geloven in de toekomst van het spaarboekje. Het blijft een tastbare belegging die ook veilig is. Investeren in vastgoed is kiezen voor zekerheid en rendement.

 

Bron: De Vastgoedgids

Recente blogberichten

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Wilt u via e-mail op de hoogte blijven van al het laatste nieuws rond vastgoed en onze activiteiten?
Schrijf u dan nu in op onze nieuwsbrief!

Ontdek al onze vastgoedprojecten in 1 brochure

DOWNLOAD BROCHURE