Opendeurweekend: zaterdag 14 en zondag 15 oktober Inschrijven

x
Logo Urbicoon Vraag vrijblijvend informatie aan

Een succesvolle vastgoedbelegging in 5 stappen

Bent u op zoek naar een goed renderende vastgoedbelegging, maar weet u niet hoe u hieraan moet beginnen? We zetten de vijf stappen om succesvol te beleggen in vastgoed op een rijtje.

Renderende vastgoedbelegging in 5 stappen:

 

1. De juiste locatie

Het succes van een vastgoedbelegging wordt in de eerste plaats bepaald door de locatie van het investeringsvastgoed. Dankzij een goede locatie vindt u sneller huurders en eventuele kopers.

Tip: Een vastgoedbelegging zal op lange termijn meer waard zijn in een omgeving die continu in evolutie is.

 

2. Analyseer de huurdersmarkt van de omgeving

Het is aangeraden de huurdersmarkt vooraf te analyseren. Geen huurders staat gelijk aan geen huurinkomsten voor uw vastgoedbelegging. Ga voor een locatie die garantie biedt op een goede bezetting.

Tip: Een verhuurservice zorgt ervoor dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de bezetting van het pand.

 

 vastgoedbelegging

 

3. Kies voor nieuwbouw of gerenoveerde panden

De tweede stap bij een vastgoedbelegging is de keuze van het type pand. Houd er rekening mee dat nieuwbouw of recent gerenoveerd vastgoed minder kosten met zich meebrengen.

Tip: Op lange termijn is niet alleen nieuwbouw een voordelige keuze, ook de energiekosten zijn een belangrijk aandachtspunt. Wie de energiekosten van het investeringsvastgoed in rekening neemt, wint na verloop van tijd.

 

4. Laat u omringen door professionals

Wanneer u uw investeringsvastgoed wilt verhuren, is het van belang om de woonhuurwet gronding na te lezen. Controleer samen met professionals of uw rechten en plichten als eigenaar wel worden nageleefd.

Tip: Niet alleen zorgen bedrijven met een eigen verhuurservice voor de verhuur van uw pand, zij nemen ook het papierwerk voor hun rekening. Ze zorgen voor uw plaatsbeschrijvingen, huurcontracten, waarborgen, opvolging van betalingen, .. Zo kan u van een zorgeloze investering genieten.

 

5. Geniet van extra belastingvoordelen

Bij de aankoop van investeringsvastgoed, kunt u genieten van extra belastingvoordelen op uw hypothecaire lening.

Tip: Vandaag de dag staan de rentevoeten historisch laag, een lening aangaan is dus erg voordelig. Een vastgoedbelegging is op dit moment de juiste keuze.

 

Bron: De Vastgoedgids

DOWNLOAD GRATIS ONZE GIDS ‘INVESTERINGSVASTGOED VERHUREN AAN EXPATS’

DOWNLOAD
Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Wilt u via e-mail op de hoogte blijven van al het laatste nieuws rond vastgoed en onze activiteiten? Schrijf u dan nu in op onze nieuwsbrief!

Drie nieuwe vastgoedtrends voor de komende jaren

De komende jaren zal vastgoed zich enorm evolueren in onze steden. Woontrends die vandaag al een grote hype zijn in verre landen, zullen hun intrede doen in ons land.

Lees meer
Woluwe Promenade
Woluwe Promenade: wonen in de groene oase van Sint-Stevens-Woluwe vlakbij de NAVO en bedrijvenparken

In het hart van Sint-Stevens-Woluwe bouwen we binnenkort het nieuwbouwproject ‘Woluwe Promenade’: 63 luxueuze beleggingsappartementen en 24 assistentiewoningen.

Lees meer
Waarom kiezen voor nieuwbouw en niet voor een bestaande woning?

Het kopen van een nieuwbouwwoning is anders dan het kopen van een bestaande woning. Eerst en vooral kunt u met nieuwbouw heel wat besparen.

Lees meer
Hulp nodig?

Laat ons u bellen

Laat Urbicoon contact met u opnemen. Via het onderstaand formulier kunt u een terugbelafspraak maken. Wij bellen u binnen de 48 uur terug.

Wanneer past het best voor u?