Skip to content

Voorkom 20% verlies op uw spaargeld

Dat uw spaarboekje niets meer opbrengt, dat hoeven we u ondertussen niet meer wijs te maken. Met de historisch lage rentes en de hoge inflatie maakt u ondertussen zelfs verlies op uw zuurverdiende spaarcentjes. Hoe is dit zo ver gekomen en wat kunt u hiertegen doen? Dat ontdekt u in deze blogpost.

Terug naar het overzicht

De oorzaak van uw verlies

De extreem lage rente op uw spaarrekening vindt z’n oorsprong in de bankencrisis van 2008. Na de crisis besliste de Europese Bank namelijk al snel om de rentevoet te verlagen naar 0% (nulrente). Dit om de spaarder te stimuleren om meer te investeren om zo de economie opnieuw een boost te geven. Door deze maatregel, geven banken tot de dag van vandaag nog steeds een minimumrente van 0,11% per jaar.

Daarnaast lag de inflatie, veroorzaakt door de levensduurte in ons land de afgelopen jaren steeds rond de 2%. Wanneer u 10 jaar geleden bijvoorbeeld 100 euro op de bank zette, is die vandaag nog 87 euro waard. Wie dit met hetzelfde bedrag 20 jaar geleden deed, houdt vandaag nog slechts 80 euro over.

Concreet betekent dit dat wie de afgelopen periode spaarde op de klassieke manier, koopkracht verloren heeft met het geld op z’n spaarboekje. Bovendien verkondigde de Europese Centrale Bank kort na de uitbraak van COVID-19 dat de nulrente nog jaren zal blijven aanhouden.

Uw verlies omzetten in winst

Gelukkig zijn er vandaag naast het spaarboekje heel wat andere mogelijkheden waarmee u uw spaargeld kunt omzetten naar een rendabel alternatief. U denkt waarschijnlijk meteen aan risicovolle beleggingen, waarmee uw kans op winst niet gegarandeerd is.

Maar heeft u al eens een vastgoedinvestering overwogen?

Op dit moment staan de hypotheekrentes namelijk nog steeds historisch laag. Bovendien is uw risico beperkt als u kiest voor een ervaren partner zoals Urbicoon. Dankzij onze projecten met uitstekende ligging en koopkrachtig huurpubliek, is de kans op een goed rendement erg hoog. Zo is uw investering niet alleen goed voor verhuur, maar ook voor verdere verkoop.

Bovendien blijven de prijzen van woningen stijgen en is de vastgoedmarkt in de grootsteden nog steeds niet verzadigd. Zo telt Brussel de hoogste bevolkingsgroei in België sinds 2000, terwijl er minder vergunningen worden afgeleverd.

Ontdek in dit artikel nog meer voordelen van een vastgoedinvestering.

Krijg advies van een ervaren vastgoedpartner

Ziet u een additioneel zakcentje of een extraatje voor uw pensioen wel zitten? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact op te nemen. Onze experts staan u graag te woord met advies op maat. Bovendien kunt u ook steeds een afspraak maken voor een rondgang in ons modelappartement.

Bron

 

blog-spaargeld